Cohen: online-gokken moet mogen

Staatssecretaris Cohen van Justitie wil legaal gokken via de computer mogelijk maken. Hiervoor geeft hij de speelautomatenbranche en bij de staat geregistreerde loterijen, zoals de Postcodeloterij en de Staatsloterij, toestemming om hun diensten op Internet aan te bieden.

De Nederlandse overheid probeert al enige tijd het gokken terug te dringen. Cohen argumenteert dat legaal gokken wel mogelijk moet zijn, omdat er al veel illegaal aanbod is. Dit plan heeft dus mede als doel illegaal gokken via Internet en eventuele invasies van buitenlandse loterijen tegen te gaan. Een studie van het College van Toezicht steunt Cohens overtuiging en stelt dat illegale uitwassen zijn te voorkomen door bepaalde kansspelen te legaliseren of legaal aan te bieden.
Cohen meldt in een brief aan de Tweede Kamer dat het zeer moeilijk zal worden illegaal of buitenlands gokken te blokkeren. De staatssecretaris stelt daarom voor die blokkeringstaak over te dragen aan Internet-aanbieders. Die zouden dergelijke diensten dan niet moeten doorgeven aan hun Nederlandse gebruikers. Het is echter zeer de vraag of de aanbieders hier iets voor voelen, laat staan of het technisch en commercieel haalbaar is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.