3Com door beurs op de vingers getikt

Netwerkgigant 3Com is door de Amerikaanse Securities Exchange Committee gevoelig op de vingers getikt. Het bedrijf heeft volgens de machtige waakhond van de Amerikaanse beurzen ten onrechte grote bedragen - in totaal honderd miljoen dollar - aan goodwill en verliezen afgeschreven.

Dat gebeurde vorig jaar na de overname van US Robotics. Bedrijven passen de praktijk van forse afschrijvingen na een overname vaak toe om zich mooi te maken voor beleggers.
Volgens de vorige week door 3Com vrijgegeven documenten blijkt dat het bedrijf allerlei bedragen afschreef voor zaken die niet hebben plaatsgevonden. Er is bijvoorbeeld 61 miljoen dollar in rekening gebracht voor de omschakeling van oude 33K6 modems naar 56K modem-technologie. US Robotics had klanten beloofd dat ze, als ze een 33K6 modem kochten, dat later mochten omruilen voor de nieuwe 56K modems. De kosten van deze omruilactie vielen uiteindelijk 61 miljoen dollar lager uit dan verwacht.
Verder heeft 3Com ruim 25 miljoen te veel gerekend voor het samenvoegen van verschillende bedrijfsonderdelen van US Robotics en 3Com. Tot slot schreef het 21 miljoen aangoodwill af die US Robotics al eerder had afgeschreven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.