Uitstel voor draagbare consumenten-Mac

Apple Computer bevestigt berichten dat het zijn draagbare consumentencomputer Webmate niet op de komende Macworld-expositie lanceert. Het bedrijf onthult wel zijn nieuwe Yosemite-desktopsystemen in iMac-stijl, versie 4.0 van de Quicktime-multimediatechnologie en het besturingssysteem Mac OS X Server, voorheen bekend als Rhapsody.

De expositie duurt een week en begint op 5 januari met een toespraak van interim-president Steve Jobs. "Ons beleid is om geen commentaar te geven op toekomstige producten, maar in dit geval bevestigen we dat Apple de draagbare Macintosh voor consumenten niet aankondigt op de MacWorld in San Francisco", aldus een Amerikaanse woordvoerder.
Naar verwachting zal ook de Webmate een iMac-achtig uiterlijk hebben, maar dan in een schelp-vorm die lijkt op de oude draagbare Emate-computer voor de onderwijsmarkt. Apple heeft al verklaard begin 1999 met een draagbare machine voor consumenten op de markt te komen die op het Macintosh-besturingssysteem draait.
Verder onthult Jobs naar verluidt nieuwe iMac-computers die zijn uitgerust met snellere processoren (266 MHz) en grotere harde schijven. Analisten verwachten ook dat de Apple-oprichter een tipje oplicht van de sluier die over Mac OS X Server hangt. Dat zwaardere besturingssysteem is bedoeld voor werkstations en servers, maar komt pas in het derde kwartaal van 1999 uit. Het bedrijf wil met deze lading nieuwe producten het momentum van zijn iMac benutten en het financiële herstel doorzetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-31T00:00:00.000Z Redactie Computable