Microsoft investeert in Qwest

Microsoft investeert tweehonderd miljoen dollar in telecombedrijf Qwest Communications International. De twee werken voortaan samen aan de ontwikkeling van diverse Internet- en communicatiediensten. Deze zullen aangeboden worden via het breedbandige glasvezelnetwerk van Qwest.

Het softwareconcern zal programmatuur in licentie aan het netwerkbedrijf geven voor snelle Internet-diensten en elektronische commercie. Dat omvat ondermeer het huisvesten van webapplicaties, faciliteiten voor elektronische handel, videovergaderen en virtuele privé-netwerken. De toepassingen zullen draaien op Windows 2000 Server en andere Microsoft-programmatuur.
De overeenkomst is niet-exclusief; beide partijen hebben het recht om ook met andere spelers in zee te gaan. Qwest zal grotere klanten ook Internet-diensten op basis van Unix-servers bieden. Microsoft zoekt naar meer kanalen voor de distributie van Internet-software.
De softwareleverancier bezit nu 4,5 miljoen aandelen Qwest van 45 dollar per stuk. Dit is tot heden de op twee na grootste investering van Microsoft in een specifieke, verticale markt. Het bedrijf deed in april vorig jaar een slecht-uitpakkende investering van één miljard dollar in Comcast. Eerder dit jaar ontving Time Warner-dochter Roadrunner, leverancier van Internet-via-de-kabel, 215 miljoen dollar van Microsoft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-15T00:00:00.000Z Redactie Computable