VRML Consortium gaat voor Web3D

Het Vrml Consortium heeft zichzelf herdoopt tot het Web3D Consortium en omarmt nu meerdere technologieën voor driedimensionale weergave van het web. Tot op heden nam de groep alleen voorstellen op basis van Vrml (Virtual reality modelling language) in overweging.

Nu kunnen ook andere technologieën in aanmerking komen voor standaardisatie door deze organisatie.
Volgens ingewijden kan deze verbreding van het consortium zelfs de deur openen voor omstreden technologieën, zoals Microsofts Chromeffects. Deze Windows-geïntegreerde multimedia-technologie is al meerdere keren uitgesteld en zou nu in losse elementen geleidelijk op de markt verschijnen.
De groep wil een reeks componenten-standaarden ontwikkelen die compatibel zijn met zowel elkaar als bestaande Internet-technologieën, zoals XML (Extensible markup language), DOM (Document object model) en Mpeg 4. De eerste resultaten van dat interoperabiliteitswerk moeten midden volgend jaar opduiken. Deze week zullen de leden van de organisatie, bestaande uit ondermeer Sony, Microsoft, 3DLabs en Platinum Technology, de nieuwe technologische richting bepalen. Laatstgenoemde softwareleverancier heeft dankzij de overnames van Intervista Software en Cosmo Software een flink deel van de Vrml-ontwikkelaarsgemeenschap in handen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.