Getuige verwijdert Explorer uit Windows

Informatica-professor Edward Felten toonde gisteren tijdens de rechtszaak tegen Microsoft een programma dat Internet Explorer volledig kan verwijderen uit Windows 98.

De getuige, die door het ministerie van Justitie is opgeroepen, ondersteunt hiermee de beschuldiging van het departement dat Microsoft de browser op illegale wijze heeft geïntegreerd in het besturingssysteem.
De software-fabrikant beweert dat Explorer en Windows samen één onafscheidelijk product vormen. Volgens de professor aan Princeton University kan Microsoft gebruikers een mechanisme leveren om Explorer te verwijderen, zodat ze voor een andere browser kunnen kiezen.
Microsoft spreekt tegen dat Felten met zijn programma Internet Explorer heeft verwijderd uit Windows 98. "Hij heeft slechts enkele functionaliteiten verborgen. Zelfs al valt de browser te verwijderen, dan bewijst dit niet dat het geen onderdeel uitmaakt van het besturingssysteem. Je kunt iemands rechterarm operatief verwijderen, maar daarom was het nog wel een veel gebruikt onderdeel van het menselijk lichaam", luidde de verklaring.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-15T00:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.