Bea Systems bezuinigt op overhead

Middlewareleverancier Bea Systems reorganiseert zijn Europese verkooporganisatie en schrapt de overtollige banen. Dit maakt het bedrijf bekend na zijn waarschuwing dat de groei het komende jaar afzwakt door de Azië-crisis en het teruglopen van investeringen.

De koers van Bea is gehalveerd tot twaalf dollar sinds de bekendmaking van de laatste kwartaalcijfers. Het bedrijf werpt echter tegen dat de koersdaling niet groter is dan die van zijn naaste concurrenten.
Bea Systems noemde zijn Europese verkooporganisatie 'inefficiënt'. De aparte verkooporganisatie functioneerde parallel aan verticale 'markt'-teams gericht op telecommunicatie, financiële dienstverlening en overheid. De verticale aanpak is gehandhaafd, maar de verschillende teams hebben geen eigen administratieve functies meer. Dat is gecentraliseerd. Wel is de verkoopstaf verdeeld over verschillende regio's.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.