Sun versoepelt regels Java-ontwikkeling

Sun Microsystems gaat zijn licentiestructuur voor Java veranderen. De licentiekosten voor ontwikkelorganisaties worden opgeschort. In het vervolg gaat Sun bedrijven die gebruik maken van Java-software royalties in rekening brengen. Dit maakt de onderneming vandaag tijdens de Java Business Expo in New York bekend.

Sun wordt vaak bekritiseert vanwege de krampachtige houding met betrekking tot het platformonafhankelijke Java. Waarschijnlijk zal het bedrijf zijn macht over de technologische ontwikkeling van Java minder absoluut uitoefenen. Dan zouden ook bedrijven als IBM en Oracle daar een actievere bijdrage aan kunnen en willen leveren.
Volgens David Gee van IBM gaat Sun waarschijnlijk zijn licentievoorwaarden versoepelen, zodat technologische ontwikkelingen op Java-gebied van bijvoorbeeld IBM beschermd zijn. "Als IBM vandaag een nuttige aanvulling op de Java Developers Kit (JDK) ontwikkelt, moet het die aan Sun weggeven. Die heeft het intellectueel eigendom in handen. Waarom zou een bedrijf zich daarvoor inspannen als er niets tegenover staat", vraag Gee zich af in een interview met Cnet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-08T00:00:00.000Z Redactie Computable