Gates vecht terug in rechtszaak

Microsoft topman Bill Gates gebruikte zijn vrije dag in de rechtszaak die de Amerikaanse overheid tegen zijn bedrijf heeft aangespannen gisteren om de Amerikaanse pers te woord te staan. Hij beschuldigt de advocaat van het ministerie van Justitie, David Boies, ervan dat deze erop uit is om "Microsoft kapot te maken".

Het imago van Gates heeft de afgelopen weken een fikse deuk opgelopen, nadat de rechtbank videofragementen met getuigenissen van Gates vrijgaf. Daarop is te zien hoe de topman zich in allerlei bochten wringt en lastige vragen probeert te ontwijken. Gates beweert alle vragen naar waarheid beantwoord te hebben.
Verder meldde Gates, met een verwijzing naar de overname van Netscape door America Online en Sun, dat "de drie grootste concurrenten de krachten bundelen en de overheid desondanks probeert Microsoft af te remmen". De megafusie in de Internet-markt was voor de staat South Carolina in ieder geval aanleiding zijn aanklacht in te trekken. "Recente gebeurtenissen hebben aangetoond dat de Internet-markt barst van de innovativiteit. De fusie van America Online en Netscape, en de alliantie van dit bedrijf met Sun Microsystems, bewijst dat het concurrentiemechanisme goed functioneert", aldus een officiële persverklaring.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-08T00:00:00.000Z Redactie Computable