Erp doet kosten 'downtime' stijgen

Geïntegreerde pakketten zorgen voor een onverwachte toename van de kosten van downtime, aldus Hurwitz Group. Dit marktonderzoeksbureau vroeg bedrijven in de VS naar de gemiddelde kosten per minuut downtime voor elke toepassing.

software (scm) blijkt het duurst. Bijna één op vijf respondenten meldt dat de kosten variëren tussen de twintig- en honderdduizend dollar per minuut downtime. 14 Procent kwam tot minstens vijftigduizend dollar. Op de tweede plaats staan depoint of sales-applicaties, met tien- tot vijftigduizend dollar voor 14 procent van de ondervraagden. Voor elektronische commercie stelt de Hurwitz Group vast dat slechts één op tien bedrijven de downtime-kosten schat op tienduizend dollar. De overige bedrijven schijnen weinig schade te ondervinden als hun systeem uitvalt.
In het verleden gaven de ondervraagde bedrijven nooit hogere bedragen op dan vijftigduizend dollar per minuut downtime, ook niet voor fabricage- of scm-applicaties. Dat de geschatte kosten nu het dubbele bedragen voor 20 procent van de ondervraagden, schrijft de analist toe aan het enorme toegenomen gebruik van erp-pakketten.
Hurwitz adviseert bedrijven die erp-pakketten willen implementeren een strategisch plan op te stellen met de behoeften op het vlak van beschikbaarheid. Dit is volgens de analist de enige manier om de échte rentabiliteit van erp-pakketten goed te kunnen inschatten.
Gegeven de hogere productiviteit in Europese landen valt te vrezen dat de schattingen hier hoger zullen liggen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.