Sun valt voor Raw Iron

Sun Microsystems sluit zich aan bij de Raw Iron-plannen van Oracle. De twee bedrijven hebben een overeenkomst gesloten waarbij Sun computers zal verkopen met een ultradun besturingssysteem (Raw Iron) en de databank Oracle 8i. Het is nog niet bekend wanneer deze producten echt op de markt verschijnen.

Oracle-president Larry Ellison onthulde zijn plannen voor toegewijde servers zonder volwaardig besturingssysteem vorige maand op de Comdex-beurs in Las Vegas. Zijn bedrijf voert gesprekken hierover met hardwareleveranciers, waaronder Dell, Compaq en Hewlett-Packard. Die zouden hun systemen moeten uitrusten met Oracle's toekomstige Raw Iron. Dat dient als vervanging voor opgezwollen besturingssystemen als Windows NT, aldus de topman. Eerder poogde Ellison al de wereld te overtuigen van het nut van slanke clientcomputers, nu gooit hij het over de server-boeg.
Eerder deze maand tekenden Sun en Oracle een wederzijdse licentie-overeenkomst. De databankleverancier verkrijgt langs deze weg toegang tot een deel van Suns Unix-variant Solaris, om daarmee eenvoudige servers te scheppen die databank-programma's draaien voor Internet- en kantoor-toepassingen. Daarnaast krijgt Sun het recht de Oracle-databank mee te leveren met Solaris. De computerleverancier werkt ook onder de codenaam Newt aan een ultraslanke clientcomputer. Microsoft doet dit alles af als "een automatiseringsbenadering die uit de mode is geraakt met de mainframes en minicomputers van de jaren zestig en zeventig".

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-14T00:00:00.000Z Redactie Computable