Gedistribueerde webstandaard goedgekeurd

De Internet Engineering Task Force (Ietf) heeft zijn goedkeuring gehecht aan de Distributed Authoring and Versioning-standaard voor het web (bekend als DAV of WebDAV). Hiermee kunnen meerdere gebruikers documenten eenvoudig op het wereldwijde netwerk publiceren en wijzigen.

Dit twee jaar oude voorstel zou het web kunnen omvormen tot één gigantische groupware-applicatie waarmee geografisch verspreide web-gebruikers documenten gelijktijdig kunnen schrijven, bewerken en bewaren zonder elkaars werk ongedaan te maken. WebDAV voorkomt namelijk dat verschillende versies van een document elkaar overschrijven en biedt een efficiënte manier om data te bewaren en metadata op te sporen. Metadata zijn gegevens over gegevens, zoals in dit geval auteursnaam, rechten, publicatiedatum en sleutelwoorden voor zoekprogramma's.
WebDAV voorziet ook in het beheren van Internet-bestanden en directories waarin documenten zich bevinden. Deze standaard is niet alleen te gebruiken voor samenwerking via het web, maar ook voor het beheren van documenten. In theorie moet deze technologie onafhankelijk werken van de verschillende applicaties of Internet-diensten die de gebruikers hebben. De officiële steun van de Ietf maakt het waarschijnlijker dat toekomstige web-programma's via deze standaard compatibel zullen zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.