Terugkeer in het zwart stemt ICL hoopvol

ICL is uit de rode cijfers. Het Britse IT-bedrijf sloot het voorbije jaar af met een winst van 10,6 miljoen pond. Het jaar daarvoor leed het nog een verlies van 22,9 miljoen pond.

De omzet nam echter af: van 2,91 miljard in 1996 naar 2,47 miljard in 1997. ICL wijt deze afname van ongeveer 15 procent aan het teruglopen van de traditionelere activiteiten, zoals contractbeheer en PC's. Volgens Keith Todd, ceo van ICL, is het behalen van de eerste winst sinds lange tijd een stap vooruit in de planning om in 2000 terug te keren op de Londense beurs.
De afgelopen drie jaar stonden in het teken van reorganisaties. ICL veranderde van een hardwarebedrijf in een IT-leverancier van systemen en aanvullende diensten. Inmiddels werpt het bedrijf zich ondermeer op als leverancier van systemen voor de detailhandel, aanbieder van helpdeskdiensten en dienstverlener op het gebied van uitbesteding.
ICL maakt deel uit van Fujitsu. Het onderdeel Fujitsu ICL, de Europese PC- en servertak, kondigde aan zijn naam te veranderen in Fujitsu Computers. Topman Todd is blij met deze naamswijziging omdat hij ICL voortaan volledig als merknaam kan gebruiken voor IT-dienstverlening.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.