Aankoop Platinum ontstemt beleggers

Platinum Software wil het Israëlische bedrijf Memco Software overnemen. De aankoop, waarvoor de ontwikkelaar van managementsoftware 413 miljoen dollar op tafel legt, zal in het eerste kwartaal van 1999 worden afgerond. Memco is een fabrikant van bedrijfsbrede beveiligingsproducten.

De acquisitie geeft Platinum toegang tot technologie om bijvoorbeeld gebruikers automatisch in te loggen, het netwerk in de gaten te houden of inbraakpogingen op te sporen. Het bedrijf verwacht dat de behoefte aan beveiliging de komende jaren sterk zal toenemen. Beleggers toonden zich echter weinig enthousiast over de op handen zijnde overeenkomst, waardoor het aandeel van Platinum op de Nasdaq in waarde daalde. Zij maken zich zorgen over de negatieve invloed die de aankoop op toekomstige resultaten kan hebben.
Platinum maakte ook bekend dat het een zogeheten European Shared Services Centre in het Britse St Albans heeft geopend. Vanuit dit complex regelt het softwarebedrijf de klantenservice. Ook heeft het er de interne financiering en IT-dienstverlening ondergebracht. Door deze centralisatie probeert Platinum de indirecte kosten te verlagen. In de Verenigde Staten bestaat zo'n centrum reeds. Het bedrijf wil er ook één in Azië openen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.