VS 2000-amnestie is te onbekend

De regering van de Verenigde Staten biedt bedrijven amnestie voor millennium-aansprakelijkheid, maar de termijn voor het indienen van verzoeken daarvoor is al stilletjes verstreken.

Het gaat hier om een nieuwe Amerikaanse wet die bedrijven vrijspreekt van onjuiste verklaringen over hun 2000-bestendigheid, mits die uitspraken niet met opzet zijn gedaan.
Deze 'Year 2000 information and readiness disclosure act' moet organisaties aansporen informatie met elkaar te delen zonder angst voor juridische represailles. Het probleem is echter dat de 'inschrijvingstermijn' op drie december 1998 is verlopen. Hierdoor vallen veel bedrijven buiten deze boot, vooral firma's buiten de Verenigde Staten. Zij zijn wellicht niet eens op de hoogte van deze kwestie, laat staan van het aansprakelijkheidsgevaar.
Dit betreft bijvoorbeeld exportbedrijven die producten verschepen naar de VS. Wanneer zij niet kunnen leveren doordat hun eigen toeleveranciers ten prooi vallen aan het 2000-probleem, zijn zij aansprakelijk te stellen door hun afnemers. Ook importeurs van goederen uit de VS lopen risico. Zij verliezen het recht hun Amerikaanse leveranciers aan te klagen wanneer die vanwege 2000-problemen hun overeenkomsten niet kunnen nakomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-31T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.