Lobbygroep zet 2000-problemen uiteen

Het millenniumprobleem zal het zwaarst toeslaan bij systemen met ingebedde chips. Dit stelt de Amerikaanse lobbygroep Semiconductor Industry Association (SIA) in een witboek waarin het zijn standpunt ten opzichte van het millennium-probleem uiteenzet.

De meeste millennium-discussies concentreren zich op 'legacy'-computers, zoals mainframes. Deze kunnen met veel moeite en kosten worden vervangen of gerepareerd, maar de SIA schaart zich bij experts die beweren dat er een moeilijker millenniumprobleem bestaat in de wereld van ingebedde systemen. De Institution of Electrical Engineers (IEE) definieert dergelijke chips als componenten die worden gebruikt voor het controleren en beheren van of het helpen bij apparatuur, machines of fabrieken.
'Ingebed' betekent dus dat deze chips een integraal onderdeel vormen van het hele systeem. Hierdoor is deze kant van het millenniumprobleem minder zichtbaar en bovendien lastiger aan te pakken. Communicatiedirecteur Jeff Weir van de SIA zegt dat het witboek van zijn organisatie tot doel heeft het publieke bewustzijn van deze kwestie te verhogen. Daarnaast geeft het document een overzicht van de rol van de halfgeleiderindustrie in het oplossen van het millenniumprobleem.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.