Apple ontwikkelt Newton-opvolger

Apple Computer zou in de eerste helft van volgend jaar weer in de consumentenmarkt voor handcomputers stappen. Slechts enkele maanden na het afstoten van zijn Newton-divisie ontwikkelt het bedrijf een palmtop-apparaat met de codenaam P1.

Deze krijgt volgens anonieme bronnen Pcmcia-aansluitingen, een harde schijf van 2 GB en een 11-inch beeldscherm. De prijs zal tussen de duizend en 1200 dollar liggen.
Ondertussen laat 3Com's Palm VII, geprijsd op achthonderd dollar, nog op zich wachten tot de tweede helft van 1999. In tegenstelling tot de geschrapte Newton zal Apple's P1 geen eigen, apart besturingssysteem gebruiken, maar een afgeslankte versie van het Macintosh OS. Naar verluidt krijgt de nieuwe Mac-handmachine ook diverse ingebouwde communicatiemogelijkheden, waaronder een modem, Ethernet-kaart, infrarood-verbinding en GSM-functionaliteit.
Apple heeft inmiddels de term 'My Apple' bij het Amerikaanse patentenbureau ingediend als merknaam. De omschrijving van het verzoek zegt dat dit is bedoeld voor "computernetwerkdiensten, met name het leveren van toegang tot een wereldwijd informatienetwerk aan meerdere gebruikers voor het zoeken, ophalen, overzenden en onderzoeken van een breed scala aan gegevens".
Het computerbedrijf zou samenwerken met een communicatieconcern voor het leveren van de draadloze communicatiediensten. Die zullen waarschijnlijk eerst alleen in Silicon Valley en het Texaanse Austin verkrijgbaar zijn. Volgens enkele berichten verwerkt Apple dezelfde draadloze technologie in zijn aanstaande Powerbook-laptop, codenaam 'Lombard'. Apple had geen commentaar op deze 'geruchten'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.