Sybase creëert nieuwe divisiestructuur

In een poging om weer omzetgroei te realiseren, kondigt softwareleverancier Sybase aan wereldwijd een nieuwe organisatiestructuur door te voeren.

Naast de onlangs al geïntroduceerde divisie 'Mobile and embedded computing' zijn nu de divisies 'Enterprise solutions', 'Internet applications' en 'Business intelligence' in het leven geroepen. Volgens topman John Chen biedt de nieuwe structuur "een duidelijke richting voor Sybase en voor zijn klanten."
Elke divisie heeft zijn eigen operationele structuur, financiële verantwoordelijkheid, productontwikkeling, ontwikkeling van een partnerkanaal voor indirecte verkoop, marketing en ondersteuning van klanten. De divisiehoofden rapporteren rechtstreeks aan Chen.
De herstructurering komt op een moment dat Sybase wanhopig op zoek is naar nieuwe mogelijkheden om omzet te genereren. In het laatste kwartaal rapporteerde Sybase weliswaar winst, maar de omzet daalde met 10 procent. De omzet uit de kernactiviteit 'databases' daalde zelfs met 20 procent. De vier nieuwe divisies sluiten meer aan bij de markt omdat ze niet zozeer technologie- maar meer oplossingsgericht zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-07T00:00:00.000Z Redactie Computable