Rechter: AOL/Netscape beïnvloedt proces

Rechter Thomas Jackson heeft gisteren op de laatste zittingsdag van dit jaar toegegeven dat de overname van Netscape door America Online de uitkomst van de rechtszaak tegen Microsoft kan beïnvloeden. De magistraat sprak over een "duidelijke verandering in de sector".

Microsoft heeft op verschillende manieren, ondermeer via advertenties in landelijke dagbladen, aangegeven dat de overname bewijst dat er voldoende concurrentie bestaat en dat de rechtszaak die het ministerie van Justitie en negentien staten tegen de software-fabrikant hebben aangespannen, overbodig is. Microsoft vindt dat de rechter een eind moet maken aan de rechtszaak. De aandelen van de onderneming stegen onmiddellijk na de uitspraken van de rechter.
De rechtszaak wordt vanwege de feestdagen onderbroken tot 4 januari 1999. Op de eerste zittingsdag van het nieuwe jaar zal directeur Bill Harris van Intuit getuigen. Bronnen melden dat de topman zal zeggen dat Microsoft zijn bedrijf onder druk zette om de software van een concurrent te laten vallen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-17T00:00:00.000Z Redactie Computable