Rechtszaak bedreigt BMC-overname B&B

De overname van Boole & Babbage (B&B) door BMC Software maakt heel wat los in de IT-wereld. Concurrent Platinum had een exclusief onderhandelingsrecht met B&B en werd verrast met het nieuws dat het bedrijf vorige maand tot overeenstemming was gekomen met BMC.

Nu probeert Platinum via een rechtszaak het samengaan van BMC en B&B te voorkomen.
De beoogde overname vindt plaats via een aandelenruil ter waarde van bijna een miljard dollar. BMC voert beheeroplossingen voor mainframe- en open systeemomgevingen. Met de acquisitie van B&B voegt het bedrijf daar middleware aan toe, waardoor het netwerken aan elkaar kan koppelen. BMC ziet de rechtszaak niet als een bedreiging. Hans van Stek, directeur Nederland van BMC: "Het overnameproces is niet meer te stoppen. Wellicht dat de goedkeuring iets langer op zich laat wachten." Hij betoogt dat BMC niets van een overeenkomst tussen Platinum en B&B afwist en dus te goeder trouw is. "B&B heeft met een aantal partijen, waaronder Platinum, gesproken en ze hebben geen overeenstemming bereikt."
Platinum meent dat het niet de kans heeft gekregen om met B&B tot overeenstemming te komen en eist zijn vermeende recht op. "Wij willen 120 dagen de onverdeelde aandacht van B&B hebben, zoals oorspronkelijk afgesproken", aldus Larry Freedman, vice-president van Platinum. Het bedrijf heeft die tijd nodig voor een grondige evaluatie van de voor- en nadelen van een eventuele overname.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.