Open Text doet bod op PC Docs

De Canadese ontwikkelaar van document- en kennisbeheer, Open Text heeft een openbaar bod tot overname uitgebracht op PC Docs, de derde belangrijkste leverancier van documentbeheersystemen in de Verenigde Staten.

Open Text benadrukt in zijn software sterk de functionaliteit om in groepen samen te werken en informatie uit te wisselen en te verrijken. Het benadert daarmee meer het kennisbeheer dan PC Docs, dat meer klassieke documentbeheeroplossingen ontwikkelt.
Aandeelhouders van PC Docs krijgen één aandeel Open Text in ruil voor vier aandelen PC Docs. Open Text wil voor volgende week dinsdag uitsluitsel van PC Docs. Volgens Gartner Group is het overnamebod in overeenstemming met wat de marktanalist al een tijdlang verkondigt. "De markt van documentbeheersystemen is aan consolidatie toe, en dit is één van de eerste grote overnames", zegt Jamie Popkin van Gartner. Eerder dit jaar kocht PC Docs zelf al de Fulcrum full text retrieval engine op.
PC Docs heeft een enormeinstalled base. Het beschikt wereldwijd over een miljoen Integrated Document Management (IDM) klanten. Verder beschikt het over een groot dealerkanaal voor add-on producten en is het de belangrijkste leverancier van de Amerikaanse juridische sector en van overheidsinstellingen in de VS. Met de overname krijgen PC Docs klanten toegang tot meer op kennisbeheer gerichte software.
"Een groot struikelblok voor de succesvolle integratie van beide bedrijven is echter de productsynchronisatie", aldus Popkin. "We denken dat Open Text de producten van PC Docs nog een achttiental maanden zal blijven ondersteunen. Daarna is het best mogelijk dat het hele gamma wordt omgevormd om te voldoen aan de web-gebaseerde samenwerkingsvisie van Open Text.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.