Software AG hervindt ritme met Bolero

Software AG introduceert Bolero, een ontwikkelomgeving volledig gebaseerd op Java. Bolero is vooral bedoeld voor het bouwen van robuuste applicaties voor elektronische commercie. De Duitse ontwikkelaar wil in 1999 naar de beurs.

Het succes van Bolero bepaalt of de voorgenomen beursgang doorgaat. De ermee te bouwen applicaties ondersteunen Internet- en web-technologie en zouden eenvoudig te integreren zijn met bestaande applicaties en erp-pakketten. Als platform voor Bolero is gekozen voor JVM (Java Virtual Machine) in verband met portabiliteit en schaalbaarheid.
De afgelopen jaren was er voor Software AG weinig reden tot vreugde. Het bedrijf hield te lang vast aan bedrijfseigen technieken uit het mainframe-tijdperk. Daardoor leed het jarenlang forse verliezen. Vorig jaar is de koers gewijzigd. Het topmanagement is vervangen en het bedrijf koos voor moderne technologieën.
Software AG breidde ondermeer samen met Microsoft de middleware-productlijn Entire uit met Microsofts de facto standaard Dcom (Distributed Object Model). Dat maakt integratie mogelijk van Windows-servers en clients met Unix en mainframe-omgevingen. Het aandeel van middleware-producten in de omzet bedroeg in 1997 ongeveer 15 procent. Het gros van de omzet, 70 procent, komt van het databasebeheersysteem Adabas en de applicatie-ontwikkeltools Natural.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.