AMD staat alleen met Slot A-alternatief

AMD beschikt op dit moment niet over licentierechten op de technologie waarmee Intel de Slot 1-aansluiting tussen processor, moederbord en P6-bus inricht. Concurrent National Semiconductor, na Intel en AMD de derde chipfabrikant van de wereld, kan voor deze kennis een beroep doen op een oude overeenkomst tussen Intel en Natsemi.

Laatstgenoemde kiest voor de aanpak van Intel en niet voor die van AMD.
AMD staat daardoor alleen in het zoeken van steun voor haar alternatieve Slot A-moederbord verbinding voor de Alpha 21264. De Slot A-aanpak is tevens van groot belang voor het aan de man brengen van AMD's K7-processor in de tweede helft van 1999.
In de markt is enige beroering ontstaat nu duidelijk wordt dat Intel zijn Slot 1-oplossing tot kroonjuweel heeft bestempeld. Analisten zeggen dat Intel, wanneer het deze kennis voor zichzelf houdt, niet concurreert met de kwaliteit van zijn chips maar mededingers het leven zuur maakt door aansluiting op het moederbord onmogelijk te maken. Bij de voorloper van Slot 1, socket 7, gaf Intel de benodigde kennis wel ruim in licentie.
Natsemi verwacht op basis van een oude licentie-overeenkomst wel over de nodige kennis voor het aansluiten van de nieuwste chips op moederborden te kunnen beschikken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.