Merendeel Internet-winkels is onveilig

Negen van de tien winkels op Internet die creditcards accepteren zijn niet voldoende beveiligd. Dit blijkt uit een onderzoek dat is gehouden in een laboratorium van IBM.

In dit onderzoek kregen een aantal 'ethische hackers' de opdracht beveiligde servers van online-winkels te kraken. De hackers slaagden erin door te dringen tot beveiligde servers waar ondermeer de gegevens liggen opgeslagen. Dit meldtPlanet Multimedia.
De veiligheid van creditcardbetalingen komt nu weer in een heel ander licht te staan dan organisaties als Visa en Mastercard doen geloven. Een analiste van Dataquest, Erina Dubois, spreekt al van 'het kleine vuile geheim' van creditcardbedrijven; deze bedrijven hebben immers grote belangen bij creditcardbetalingen.
Een topman bij Visa, Joseph Vause, stelt echter in een commentaar dat er geen enkele keer creditcardbetalingen door derden zijn onderschept tijdens transport over Internet. Online-betalingen lopen volgens hem zelfs minder risico voor fraude dan andere creditcardbetalingen in bijvoorbeeld restaurants.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.