Forte-applicatieserver voor OS/390

Softwareleverancier Forte heeft zijn Application Server vertaalt naar IBM's OS/390-mainframe. De serversoftware is vanaf deze week verkrijgbaar nadat het ruim twee jaar in de ontwikkelingsfase verkeerde. Forte werkte in die periode samen met IBM aan het zogenoemde Open Mainframe Architecture-project.

Volgens Forte-president Marty Sprinzen kunnen gebruikers met de OS/390-versie van zijn applicatieserver eigen pakketten gebruiken, maar tevens ontwikkelen op de IBM-mainframes. Ook bestaande Forte-applicaties, gebouwd op andere platformen zoals Windows NT en Unix, draaien nu op de S/390-machines, aldus de Forte-directeur.
Hiermee hoopt het softwarebedrijf voet aan de grond te krijgen bij de huidige 13.000 licentiehouders van het OS/390-besturingssysteem.
"Eén van de voornaamste toepassingen hiervoor is de consolidatie van meerdere Unix-servers op grote Unix-machines of een mainframe", zegt Sprinzen. Verdere mainframe-plannen van Forte behelsen de ontwikkeling van adapters voor zowel de DB2-databank als de IMS- en CICS-transactiemonitoren van IBM. Deze software komt volgend jaar uit. Later deze maand verschijnt de bèta-versie van Forte 4.0, die nu ook Java ondersteunt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.