Corel levert KDE bij zijn Netwinder

Softwareleverancier Corel levert voortaan de K Desktop Environment (KDE) bij zijn slanke Netwinder-clients en servers. Het KDE-project is een niet-commerciële associatie van oss-ontwikkelaars (open source software) die vorige week hun Qt-toolkit onder een oss-licentie vrijgaven.

Corel wil KDE nu helpen door nieuwe kwaliteiten en technologieën te leveren. De KDE-ontwikkelaars hebben al Netwinder-machines ontvangen om de vertaling van hun software uit te werken en te testen. KDE is één van de diverse grafische gebruikersinterfaces die draaien op Linux.
Uwe Thiem van het KDE-project belooft zeer gebruiksvriendelijke netwerkmogelijkheden voor de Netwinders. Critici, waaronder Apple-ontwikkelaars, omschrijven het KDE-initiatief echter als een vreemde poging om een Windows-achtige interface te maken die werkt voor Linux. Duidelijkheid komt begin volgend jaar wanneer de eerste desktop-versies van Netwinder met KDE uitkomen. Bèta-versies, die in september werden uitgedeeld op de Open Systems-beurs in Wiesbaden, zouden al veelbelovend zijn.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-26T00:00:00.000Z Redactie Computable