Netscape herziet contract met Infoseek

Netscape wijzigt zijn overeenkomst met zoekdienst annex Internet-portaal Infoseek. Deze moet nu 20 procent meer betalen voor al het Internet-verkeer dat het ontvangt vanaf Netscape's Netcenter-website, terwijl de omvang van dat verkeer daalt.

Infoseek krijgt voortaan nog maar 5 procent van de Netcenter-zoekopdrachten terwijl dat tot voor kort nog 15 procent was.
Deze herziening is een direct gevolg van de overname van Netscape door America Online en het contract dat Infoseek heeft met Disney. Die mediagigant heeft een belang van 43 procent genomen in de zoekdienst. De twee bedrijven lanceren binnenkort de Go Network-portaalsite die informatie bijeenbrengt van ABCnews.com, Disney, Infoseek en Starwave. Hiermee concurreert het direct met de combinatie AOL/Netscape.
Netscape meldde Infoseek al op 11 november dat het de overeenkomst wellicht zou beëindigen of een nieuw contract wilde bedingen. Dit blijkt uit documenten die de zoekdienst heeft ingediend bij de Amerikaanse Securities en Exchange Commission. De wijziging in de verkeersstroom van Netcenter naar Infoseek kan de omzet uit advertenties benadelen van het laatstgenoemde bedrijf. Adverteerders selecteren namelijk populaire websites om een zo groot mogelijk publiek te bereiken. In het eerste kwartaal van 1997 was 44 procent van Infoseeks bezoekers afkomstig van de Netscape-site. Naar verwachting is dat in januari komend jaar slechts 4 procent.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.