Einde IBM Officevision is in zicht

IBM heeft plannen om zijn Officevision/400-software te schrappen ten gunste van de AS/400-implementatie van Lotus Domino. Vanaf de komende lente stopt het computerbedrijf met het ontwikkelen van verbeteringen voor deze software en lokt het Officevision-gebruikers naar Domino.

De ondersteuning voor dit pakket blijft echter nog tot eind 2000 bestaan.
Oorspronkelijk koesterde IBM nog plannen om de verschillende implementaties van dit kantoorapplicatie-pakket te verenigen en een versie voor PC-servers uit te brengen. Lang voordat Microsoft begon aan de verovering van de markt voor geïntegreerde kantoorsoftware bood IBM onder de naam Officevision al rudimentaire tekstverwerking, databanktoegang met tekstbestanden, e-mail en kalenderfunctionaliteit voor zijn AS/400- en mainframe-platformen.
Inmiddels hebben PC's met Microsofts Office deze markt nagenoeg veroverd. Op IBM's AS/400-servers leeft Officevision nog voort, mede dankzij een aantal moderniseringen zoals een grafische gebruikersinterface, ondersteuning voor Internet-standaarden voor e-mail en verbinding met de Domino-groupware.
Begin vorig jaar werd IBM's voorkeur voor Lotus-software al zichtbaar. Het bedrijf introduceerde toen een reeks hulpmiddelen voor het omzetten van een aantal Officevision-bestandsformaten naar Lotus Notes-formaten. Naar verwachting komt IBM binnenkort met hulpmiddelen voor het converteren van opgemaakte tekstdocumenten naar Notes. Het Belgische bedrijf Inventive Designers biedt dergelijke software nu al.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-01T00:00:00.000Z Redactie Computable