Apple verbetert applicatieserver

Apple heeft een nieuwe versie uitgebracht van zijn applicatieserver Web Objects die draait op Windows NT en Unix-besturingssystemen. Versie 4.0 van deze software draait applicaties vijf keer sneller dan de versie 3.5. Een volgende versie voor de nieuwe Power PC G3-systemen komt in 1999 uit.

Verdere verbeteringen zijn ondersteuning voor 'multithreading'-programma's en een instructieset waarmee programmeurs web-applicaties sneller kunnen ontwikkelen. Daarnaast biedt Web Objects 4.0 meer ondersteuning voor Java, nieuwe hulpmiddelen voor het opsporen en corrigeren van fouten in software, en adapters voor integratie met erp-software van SAP en Peoplesoft.
Analist Martin Marshall van Zona Research bestempelt Web Objects als een goed, gebruiksvriendelijk hulpmiddel voor het scheppen van object-georiënteerde applicaties. Het is volgens Marshall echter nog steeds een kleine speler in de markt voor applicatieservers. "Ze zijn nog niet te zien op de radarschermen van de concurrentie", aldus de Zona-analist. "Web Objects is vooral bedoeld voor Macintosh-ontwikkelaars die ook NT- en Unix-platformen willen bereiken. Er is namelijk nog steeds een gemeenschap die eerst op de Mac ontwikkelt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-02T00:00:00.000Z Redactie Computable