Selectieve uitbesteding populair

Selectieve uitbesteding raakt in toenemende mate in zwang. Onderzoeksbureau IDC ziet een groei in deze vorm van uitbesteding waarbij bedrijven het beheer van applicaties, werkplekken, netwerken of helpdesks uit handen geven. Als gevolg hiervan nemen de kleinere overeenkomsten toe en komen megacontracten steeds minder voor.

- naar de honderd grootste uitbestedingscontracten van 1997 van IDC blijkt dat meer dan de helft van de overeenkomsten een waarde heeft van onder de vijftig miljoen dollar. Daarnaast is het sluiten van consortia onder IT-bedrijven in zwang geraakt: opdrachten worden door meerdere partijen uitgevoerd om zo te profiteren van elkaars sterke kanten.
De totale contractwaarde van de honderd overeenkomsten bedroeg vorig jaar 20,9 miljard dollar. IDC rekent hierbij ook drie wereldwijde megaovereenkomsten van boven de één miljard dollar die ook op Europa betrekking hebben. De grootste Europese overeenkomst was die tussen EDS en Rolls-Royce Aerospace met een waarde van 936 miljoen dollar.
Groot-Brittannië sleepte de meeste opdrachten (28 procent) binnen, op de voet gevolgd door Scandinavië (24 procent), al betrof het hier vooral kleinere deals. De industrie was het meest actief in het afsluiten van contracten, gevolgd door de publieke sector en de financiële wereld.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-25T00:00:00.000Z Redactie Computable