Analisten verdeeld over AOL/Netscape

De overname van Netscape door America Online die gisteren definitief werd, zorgt voor verdeeldheid onder analisten en experts.

Markt-onderzoeker IDC beschouwt deze overname als een belangrijk keerpunt in de ontwikkeling van het World Wide Web en elektronische commercie. "De schijnbaar onoverwinnelijke aanwezigheid van Microsoft wordt nu geconfronteerd met z'n eerste echte uitdaging. AOL begint met zijn Internet-ambities in wezen een oorlog tegen Microsoft. De inzet van deze strijd is de controle van het web. De overname van Compuserve was al een duidelijk teken dat AOL er op uit is de online-markt te domineren."
Onderzoeksbureau de Hurwitz Group is somber gestemd over de vooruitzichten voor de bedrijfssoftware van het overgenomen concern. "Bedrijven namen Netscape stilaan serieus wat betreft bedrijfsoplossingen. Met AOL wordt Netscape vooral een poortaal-leverancier. Belangrijke klanten van Netscape's bedrijfsoplossingen zullen zich nu afvragen hoe het verder gaat met hun contract." De Hurwitz-analisten menen dat de softwareleverancier snel met een afdoend antwoord moet komen. "Hierdoor krijgen IBM, Sun, Oracle en Hewlett-Packard weer de kans om Netscape te kloppen op dit gebied."
De Patricia Seybold Group, een ander analistenbureau oordeelt positief: "Netscape had geen visie en die komt er nu misschien wel. Dat bedrijf zal zich nu wellicht concentreren op elektronische commercie en op de Netcenter-website." Ook AOL komt er volgens Seybold goed af: "De online-dienst krijgt een echte Internet-infrastructuur. AOL kan de Navigator-browser best behouden naast de Explorer van Microsoft, omdat het op het Windows-platform belangrijk wil blijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-25T00:00:00.000Z Redactie Computable