Microsoft bereidt aanval voor op Jini

Microsoft werkt aan een technologie die moet concurreren met Jini, de Java-technologie voor gedistribueerde netwerken van Sun Microsystems. Op de Winhec-conferentie die april volgend jaar plaatsvindt, onthult het bedrijf deze 'aanval'.

Deze zet van de softwareleverancier lijkt vooralsnog los te staan van het Millennium-project voor een gedistribueerd besturingssysteem.
Volgens Microsoft doet Jini weinig meer dan het opnieuw uitvinden van netwerkdiensten die reeds wijdverspreid in gebruik zijn in niet-Java-omgevingen. Het bedrijf voegt nu concurrerende technologie toe aan zijn Windows-besturingssysteem. Dit blijkt uit uitlatingen van manager Carl Stork die verantwoordelijk is voor de Windows-hardware-strategie van het bedrijf. "We hoeven alleen een kleine hoeveelheid software in elke PC te krijgen om apparaten te identificeren. Het gaat simpelweg om wat protocollen."
Volgende maand onthult Sun meer details over Jini op de Java Business Expo in New York. Deze netwerkarchitectuur is bedoeld om een software-infrastructuur te bouwen op basis van programmeertaal annex platform Java. Jini moet diverse diensten en apparaten, zoals 'slimme' telefoons en palmcomputers, via netwerken verbinden. Hiervoor moet elk aangesloten apparaat en dienst, zoals printen en databanktoegang, een stukje Jini-software bevatten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-26T00:00:00.000Z Redactie Computable