Pointcast staakt ondersteuning Macintosh

Pointcast, de leverancier van 'push'-software, laat de ondersteuning voor het Macintosh-platform na eind dit jaar vallen. Het bedrijf beschouwt de Mac-versie van zijn product als sub-standaard en zegt niet de tijd en de middelen te hebben om de 'achtergebleven' software te moderniseren.

De Pointcast-software voor Apple's besturingssysteem is vanaf 1 december niet meer te downloaden; met ingang van 31 december stoppen de Internet-uitzendingen en de dienstverlening voor de Mac. "Parallelle ontwikkeling voor zowel Windows als Macintosh is nogal intensief voor onze middelen", zegt productmanager David Williams van Pointcast. Volgens Apple raakt deze beslissing slechts weinig gebruikers. "Minder dan twintigduizend van onze 25 miljoen klanten wereldwijd gebruiken Pointcast", aldus een woordvoerder.
De Mac-versie van Pointcast loopt zover achter op de Windows-versie dat het nog werkt met technologie van de eerste versie van de clientsoftware. Die is inmiddels drie jaar oud. De 'push'-pionier kan het zich niet langer permitteren met twee verschillende soorten uitzendingen te werken. Het afgelopen jaar was een moeilijke periode voor Pointcast; de geplande beursgang ging niet door en twee oprichters stapten op.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.