Managed hosting door True

Top Compaq verkocht vóór slechte cijfers

 

Managers bij Compaq hebben kort voor het bekendmaken van de tegenvallende cijfers een deel van hun aandelen van de hand gedaan. Dit meldt Wall Street Journal vandaag.

Eerder deze maand maakte Compaq bekend het eerste kwartaal geen winst te verwachten als gevolg van de grote voorraden en druk op de Amerikaanse markt. Dit tot verrassing van analisten, die vijfhonderd miljoen dollar winst verwachtten.
De topmannen van het bedrijf hadden de aandelen half februari verkocht tegen een koers tussen de 30, 56 en 36 dollar. Onder hen bevonden zich bestuursvoorzitter Ben Rosen, Andreas Barth,senior vice president voor Europa, Thomas Perkins, voormalig bestuursvoorzitter van Tandem en Michael Winkler, de baas van de PC-divisie. Halverwege maart nadat de cijfers bekend waren, was de koers gezakt tot rond de 25 dollar.
Volgens Jim Finlaw, woordvoerder van Compaq, gebeurt dit ieder kwartaal als er meer verhandeld wordt. "Bovendien waren op het moment dat het management de aandelen verkochten, de cijfers helemaal nog niet bekend, ook niet binnen Compaq." Of de voorraadproblemen ook in Europa gaan spelen kon hij nog niet zeggen. "Maar wij hebben er nog steeds vertrouwen in.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/216973). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×