Fusie Netscape en AOL bedreigt Microsoft

Een eventuele overname van Netscape Communications door America Online (AOL) zou de Europese marktpositie van Microsoft bedreigen. Volgens analisten staat in Europa de volgende golf van Internet-groei voor de deur en een combinatie van Netscape en AOL kan daar sterk van profiteren.

Gisteren bevestigden de genoemde bedrijven dat zij onderhandelen over een overname middels een aandelenruil. Hierbij zou één aandeel AOL goed zijn voor 0,4 aandeel Netscape. Investeringsbank Goldman Sachs adviseert AOL, terwijl de Morgan Stanley-bank Netscape terzijde staat. Sun Microsystems is ook betrokken bij deze gesprekken en koestert interesse voor de zakelijke serversoftware van Netscape.
AOL is met name uit op de Navigator-browsersoftware en de populaire Netcenter-website. Dit kan echter botsen met de belangen van AOL-partner Bertelsmann, dat de helft van de aandelen van de online-dienst bezit. Het Duitse bedrijf heeft al vele miljoenen dollar gepompt in zijn eigen strategie voor Internet-portalen en werkt ondermeer samen met zoekdienst annex portaal Lycos. Analisten menen dat de mogelijkheden en beloftes van een gecombineerd AOL/Netscape dergelijke problemen teniet doen. Ondertussen roept Microsoft, buiten de rechtszaal, dat deze ontwikkeling de antitrustzaak van Justitie ondermijnt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.