Microsoft moet software aanpassen

Sun Microsystems is door de rechter in het gelijk gesteld: Microsoft mag de programmeertaal Java niet naar eigen goeddunken aanpassen. De rechtbank in San Jose, Californië veroordeelde Microsoft gisteren tot het aanpassen van Windows 98 en Internet Explorer 4.0 binnen negentig dagen.

Zo niet, dan moet de software van de markt genomen worden.
De uitspraak, die een voorlopig karakter heeft, wordt beschouwd als een belangrijke overwinning voor Sun in zijn strijd tegen het gebruik van aangepaste vormen van Java. Volgend jaar wordt de juridische strijd hervat. De algemene verwachting was dat Sun niet in het gelijk gesteld zou worden. Onduidelijk is nog of de uitspraak gevolgen heeft voor de voorraden programmatuur van Microsoft. Ook al blijven deze ongemoeid, Microsoft zal toch proberen de uniformiteit van zijn software te handhaven.
Sun beschuldigde in oktober vorig jaar Microsoft, een van de licentiehouders van Java, van contractbreuk. Dit omdat Microsoft veranderingen in Java had aangebracht, die Windows 98 en Internet Explorer 4.0 niet langer compatible maken met Java.
Microsoft stelt in een reactie teleurgesteld te zijn over de uitspraak en beraadt zich op juridische tegenmaatregelen. "Ondertussen respecteren we de uitspraak van de rechter", zo stelt een woordvoerder. Suns vice-president Michael Morris stelde zeer ingenomen te zijn met de uitspraak'.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-18T00:00:00.000Z Redactie Computable