Comdex: Samenwerking Novell en Cisco

Novell en Cisco hebben op de Comdex bekendgemaakt hun software en hardware op elkaar af te stemmen. Het akkoord strekt zich uit over de Novell Directory Services (NDS) en een aantal netwerkproducten van Cisco. NDS is een technologie voor het beheren, bereiken en beveiligen van alle componenten in een netwerk.

De overeenkomst wordt op de Comdex gezien als een nieuwe overwinning van Novell op rivaal Microsoft. Deze bedrijven concurreren met hun producten Novell Netware en Windows NT op de markt van de besturingssystemen voor netwerken. Cisco, marktleider op het gebied van netwerkrouters en schakelaars, heeft eerder weliswaar een soortgelijke overeenkomst gesloten met Microsoft, maar dit softwarebedrijf moest Windows NT en de Active Directory uitstellen.
Volgens directeur Eric Schmidt van Novell hebben klanten van Cisco erg op deze overeenkomst aangedrongen. Eerder bereikte Novell al overeenstemming met Lucent en Nortel, beide producenten van netwerkproducten. Cisco zal halverwege 1999 NDS-integratie aanbieden met de producten Cisco Assure, Cisco Network Registrar en Cisco User Registration and Tracking.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.