Microsoft en Real Networks uit elkaar

De groeiende onenigheid tussen Microsoft en Real Networks heeft uiteindelijk geleid tot het opbreken van de samenwerking tussen beide bedrijven. Microsoft stoot het belang van 10 procent in de leverancier van beeld- en geluidsoftware op websites af.

De softwaremaker uit Redmond had bij aanvang van de investering in Real Networks, in de zomer van vorig jaar, een licentie op diens programmacode van de Realplayer gekregen en deze code ingebouwd in de Windows Mediaplayer. Van latere versies heeft Microsoft geen gebruik gemaakt.
Topman van Real Networks en voormalig vice-president bij Microsoft beschuldigde het softwarebedrijf ervan de gebruiksmogelijkheden van het programma RealPlayer te blokkeren ten faveure van de eigen Mediaplayer. Microsoft ontkent dit en stelt dat de software fouten bevatte.
De breuk komt niet onverwacht. Microsoft had al aangekondigd dat het overwoog het aandeel geheel of gedeeltelijk van de hand te doen. Real Networks had dit jaar ondertussen al overeenkomsten gesloten met America Online, IBM Lotus, Netscape en Intel.
De aandelenkoers van Real Networks sloot gisteren op 42,87 dollar per aandeel. Toen Microsoft deze vorig jaar kocht (3,3 miljoen stuks) stonden ze op een koers van 8,99 dollar; een totale waarde van rond de 143 miljoen dollar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-19T00:00:00.000Z Redactie Computable