Microsoft verrast met goede cijfers

Aandelen Microsoft zijn gisteren bij de opening van Wall Street met een sprong 5 procent in waarde gestegen. Dit gebeurde nadat de softwaregigant had beweerd de beurs te zullen verrassen met een winst van 48 dollarcent per aandeel voor het kwartaal dat eindigt op 31 maart dit jaar.

Tegen alle gebruiken in deed Microsoft dinsdag een voorspelling over het resultaat van het derde kwartaal, juist na het sluiten van de beurs. Greg Maffei, hoofd financiën, zei dat de winst 4 cent hoger zou liggen dan waar beursanalisten vanuit gingen. Dit lag op 43 cent per aandeel.
Microsoft had besloten enige reserves in te calculeren in verband met de negatieve winstwaarschuwingen bij Compaq en Intel. Maar tegen alle verwachtingen in merkte het bedrijf daar zelf niets van. Goede verkoopcijfers van het pakket Office, bedrijfsapplicaties en aanzienlijke verkoopresultaten in Europa hebben voor behoorlijke opbrengsten in het derde kwartaal gezorgd. Maffei: "We zien nog steeds een gestage groei - hoewel die iets afneemt." Hij waarschuwt er evenwel voor dat deze ontwikkeling niet gezien moet worden als voorbode voor toekomstige kwartaalcijfers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.