Weer kwartaalverlies voor Corel

Het Canadese softwarebedrijf Corel heeft het eerste kwartaal van dit jaar opnieuw in het zand moeten bijten. In het kwartaal dat eindigde op 28 februari, heeft het bedrijf een verlies moeten incasseren van ruim 21 miljoen dollar bij een omzet van ruim 45 miljoen.

In vergelijking met het eerste kwartaal van 1997 komt dit neer op een netto inkomen van iets meer dan één miljoen dollar (2 dollarcent per aandeel) op een netto opbrengst van 93,7 miljoen dollar. Het eerste kwartaal 1997 was overigens het laatste kwartaal dat Corel geen verlies leed.
"Wij hebben net een overgangsperiode achter de rug en dat heeft tijd nodig", was de verklaring van ceo Michael Cowpland. Het bedrijf heeft de hoop nu gevestigd op de nieuw ontwikkelde Open-J technologie. Daarnaast werkt het bedrijf aan verbetering van de distributiekanalen.
In de strategie rond de Wordperfect-suite is Corel overigens 180 graden gedraaid. Het bedrijf gaat niet langer in de aanval tegen Microsoft Office, maar wil er gewoon naast bestaan. Don Sylvester, verkoopdirecteur bij het bedrijf: "De wereld heeft behoefte aan één richting." Met deze woorden doelt hij op het streven naar volledige bestandscompatibiliteit met Microsoft-applicaties. Maar hoewel Corel vol vertrouwen de toekomst in zegt te gaan, blijven de aandelen in waarde dalen. Geruchten gaan al dat Adobe Systems investeringsplannen heeft in Corel; niemand wilde dat nog bevestigen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.