Compaq uit netwerkproducten

PC-fabrikant Compaq gaat de productie van netwerkproducten stopzetten. De betrokken ontwerpteams worden met ingang van januari 1999 ontmanteld, zo meldt de Amerikaanse krant The Wallstreet Journal. Verder meldt de krant dat het bedrijf netwerkproducten onderbrengt bij de divisie 'computers en dienstverlening'.

Ruim vier jaar geleden betrad Compaq - relatief laat - de netwerk-markt door de acquisitie van Thomas-Conrad. De PC-fabrikant wilde een aandeel in deze lucratieve markt veroveren en daarnaast zijn computerapparatuur aantrekkelijker maken. Klanten zouden complete computernetwerken - naast PC's en servers ook routers en switches - kunnen betrekken van slechts één leverancier. Volgens managers is het voordeel van een compleet Compaq-netwerk dat elke component 'vertrouwd' is met de rest van het netwerk.
Na de op handen zijnde reorganisatie blijft het bedrijf zich richten op het geïntegreerd aanbieden van netwerkproducten en andere computerapparatuur. Compaq gaat producten van bijvoorbeeld Cabletron wederverkopen.
Volgens analisten is Compaq gewoonweg te laat in de netwerkmarkt gestapt om een fatsoenlijk indirect verkoopkanaal te kunnen opzetten. Veel wederverkopers van Compaq-machines verkopen al netwerkproducten van gevestigde leveranciers als Cisco en 3Com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.