Microsoft koopt e-mail-dienst Hotmail

Met de aankoop van web-dienst Hotmail lijkt Microsoft het nu voorzien te hebben op de markt voor e-mail-software (http://www.hotmail.com/).

Wat deze overname kost is nog niet bekend. Shirish Nadkarni, directeur productplanning bij Microsoft Network (MSN), zegt dat Hotmail voornamelijk zal dienen als een extra dienst naast de e-mail-mogelijkheden van MSN.
Gebruikers van Hotmail hebben toegang tot hun elektronische post via een webbrowser. De online-dienst biedt voor achttien dollar meer ook de mogelijkheid om via Microsofts Outlook en Outlook Express gebruik te maken van e-mail. Deze optie is bedoeld voor zakelijke gebruikers. Nadkarni omschrijft Hotmail als 'een dienstverlener op consumenten-niveau' die voortaan gebruikers moet bedienen van de MSN.com Internet-site.
Microsoft benadrukt dat deze aankoop niet product-gerelateerd is. "Het gaat om de dienstverlening, vandaar ook dat Hotmail een zelfstandige dochter wordt van de MSN-divisie", aldus Nadkarni. Huidige betalende gebruikers van MSN worden overgezet op de web-dienst van Hotmail. Microsoft heeft nog niet bepaald wanneer deze overschakeling moet plaatsvinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.