AOL en Sun azen op Netscape

Volgens berichten in de Amerikaanse pers onderhandelt America Online (AOL) met Netscape Communications over een overname. Hierbij zou AOL aanzienlijk meer willen betalen dan de beurswaarde van vier miljard dollar die de softwareleverancier nu heeft.

Ook Sun Microsystems zou Netscape willen kopen. Hierbij zou AOL de Netcenter-website en de technologie voor de Navigator-browser kopen en zou Sun de zware serversoftware van Netscape in licentie nemen van de online-dienst.
Vorige week meldde het dagblad deWall Street Journal al dat Netscape en America Online verwikkeld zijn in gesprekken. Dit voedde de speculaties dat AOL overweegt de browser van Netscape in licentie te nemen dan wel te kopen als alternatief voor de Internet Explorer van Microsoft.
AOL biedt zijn veertien miljoen gebruikers al sinds 1996 de Internet Explorer. De totstandkoming van die overeenkomst staat nu echter ter discussie in de antitrustzaak waarin Microsoft is verwikkeld. Die softwareleverancier zou AOL min of meer gedwongen hebben tot het voeren van zijn browser door de snelkoppeling op het Windows 95-bureaublad te plaatsen. Microsoft ontkent dit ten stelligste. Het browsercontract met AOL loopt 1 januari aanstaande af.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-23T00:00:00.000Z Redactie Computable