VS wil meer openheid van Icann

De regering van de Verenigde Staten heeft in het eerste overleg met de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (Icann) meer openheid van deze organisatie geëist.

Deze 'toekomstige' beheerder van de Internet-domeinnamen probeert de wereld ervan te overtuigen een open en democratische instelling te zijn die de belangen van alle Internet-gebruikers nastreeft.
Afgelopen donderdag hield het National Telecommunications and Information Agency, een onderafdeling van het ministerie van Handel, een bijeenkomst met de negen raadsleden van de Icann. De gesprekken concentreerden zich op de doorzichtigheid van de besluitvorming, de verantwoordelijkheid, de aansprakelijkheid en de geografische vertegenwoordiging van de Icann. Daarnaast sprak men over de mogelijkheid van conflicterende belangen tussen de Icann en de drie voorgestelde organisaties die het moeten ondersteunen in het beleid voor kwesties als domeinnamen, IP-adressen en technische protocollen.
Icann-president Mike Roberts meldt dat de advocaten van zijn organisatie nu bezig zijn met het herzien van de bij-wetten die de Icann wettelijke macht moeten geven. Aanvankelijk veroorzaakten deze wettelijke bepalingen nogal commotie vanwege de schijnbare ontoegankelijkheid van de Icann. Volgens Roberts worden de bij-wetten nu herschreven om tegemoet te komen aan de overheid.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.