Real Networks brengt G2-speler uit

Real Networks heeft zijn nieuwste software gelanceerd voor het afspelen van audio- en video-stromen via Internet. De definitieve martkversie van de G2-speler is gisteren onthult en omvat naast de bekende Real Player ook serversoftware voor het 'uitzenden' van audio en video.

De verkoop van laatstgenoemd element is waar Real Networks zijn geld aan verdient, aldus een analist van onderzoeksbureau Zona Research. Volgens het softwarebedrijf downloaden dagelijks 150.000 consumenten de Real Player van de websitehttp://www.realaudio.com/ wat neer zou komen op een totaal van 38 miljoen geregistreerde gebruikers.
Eén van de belangrijkste nieuwe snufjes van de G2-software is de mogelijkheid zich automatisch aan te passen aan de bandbreedte. Voorheen konden gebruikers kiezen uit drie snelheden en moesten 'zenders' een apart bestand maken voor elke snelheid. Nu gebruikt de Real Video-component van G2 web-videotechnologie van Intel dat zelf uit te zoeken en in te stellen. Verder ondersteunt de nieuwe software ook de open Smil-standaard (synchronized multimedia integration language).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-24T00:00:00.000Z Redactie Computable