Open Source krijgt promotie-organisatie

Een groep voorstanders van Open Source Software (OSS) heeft het Open Source Initiative (OSI) opgezet om het idee van vrije broncode te bevorderen. De nieuwe belangenvereniging wil ook het OSS-keurmerk beschermen tegen vervuiling en verwarring met freeware.

Die vorm van software is alleen gratis te gebruiken, terwijl open source software ook te wijzigen is.
Het OSI staat geregistreerd in Californië als een nonprofit educatieve onderzoeksassociatie. President Eric Raymond zegt dat het "tot afgelopen weekend onduidelijk was of het OSS-streven een formele organisatie nodig had."
De vorming van het OSI verloopt niet volgens een 'traditioneel lidmaatschapsmodel', aangezien dat te gecompliceerd zou zijn om in de praktijk te functioneren. De raad, die nu zes man sterk is, zoekt uitbreiding middels "een redelijke vertegenwoordiging van de 'open source'-industrie". Op dit moment is het hele OSI echter alleen een vrijwilligersinitiatief dat bestaat uit een website, een mailing-lijst, wat intellectueel eigendom en de zes raadsleden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.