Comdex: Producten Bluetooth uitgesteld

De eerste producten gebaseerd op de technologie van Bluetooth zullen pas in het jaar 2000 op de markt verschijnen. Het consortium had eerder aangegeven te verwachten dat de producten halverwege 1999 gereed zouden zijn. Dit zei technologie-strateeg Andrew Till van Psion Dacom gisteren in een interview met Computable op de Comdex.

De Bluetooth Special Interest Group heeft gisterochtend besloten de productie uit te stellen. Het consortium is een initiatief van Nokia, Ericsson, Toshiba, IBM en Intel. Inmiddels hebben vele bedrijven zich aangesloten. Bluetooth ontwikkelt een draadloze technologie, die gebruikers in staat stelt mobiele apparatuur zonder kabels met elkaar te verbinden. Dit moet leiden tot de specificatie Bluetooth 1.0. Het bedrijf Psion Dacom, onderdeel van Psion, zal producten ontwikkelen die draaien op deze technologie. Psion heeft zich in juli aangesloten bij Bluetooth.
Het met veel bombarie aangekondigde Bluetooth heeft dus al zijn eerste tegenslag moeten incasseren. Volgens Till heeft Bluetooth meer tijd nodig, omdat de producten eerst gekeurd moeten worden door een forum, dat er op toeziet dat alle producten werken op de apparatuur van de verschillende deelnemers. "We kunnen het niet afmaken in de eerder aangekondigde periode." Till vindt dat de marketingafdeling te hard van stapel is gelopen met het vastpinnen van een datum in 1999.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-18T00:00:00.000Z Redactie Computable