Oracle wil 8i als Internet-standaard

Softwareleverancier Oracle positioneert Oracle 8i, die eind december op de markt komt, als de facto industriestandaard. Volgens operationeel directeur Ray Lane betekent Oracle 8i net zoveel voor Internet als Windows voor PC's betekent.

"We noemen het een platform omdat je er applicaties op kunt ontwikkelen en in productie brengen volgens het Internet-model", aldus Lane tijdens de Oracle Open World-conferentie in San Francisco. Door diensten van besturingssystemen in de database te stoppen, zijn applicaties minder afhankelijk van die systemen. Oracle wil hiermee de dominantie van aartsrivaal Microsoft afzwakken.
Topman Larry Ellison ging weer als vanouds te keer tegen het 'evil empire' van Bill Gates. "Microsoft heeft een monopoliepositie en gebruikt die op een illegale manier om nieuwe monopolies te creëren", aldus Ellison in reactie op de rechtszaak tegen Microsoft. Een oplossing voor het probleem heeft hij ook: "Ik denk dat ze Microsoft in twee stukken moeten hakken en dat Gates het ene en Steve Ballmer het andere stuk moet bestieren." Hoewel nog niemand van Oracle is opgeroepen als getuige in de rechtszaak, verklaarde Ellison klaar, bereid en in staat te zijn om te getuigen. Vooral op het gebied van de netwerkcomputer.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.