Geen uitschieters op beurs Macworld

Analisten verwachten dat de Macworld Expo in San Francisco deze week redelijk rustig zal zijn met als hoogtepunten een nieuwe PowerPC-chip van IBM en uitbreidingskaarten voor oudere Power Macintosh-systemen. De laatste tijd verzwakten de geruchten al dat Apple op de expositie een nieuwe directeur zou onthullen.

IBM opent deze Macworld Expo met de introductie van een 275 MHz Power PC 750-processor. De huidige snelste Power PC 750 draait op 266 MHz. IBM erkent dat deze snelheidstoename van vier procent niet revolutionair is, maar beweert wel dat een Macintosh-systeem met deze chip sneller is dan een PC met Intel's topmodel, de 300 MHz Pentium II. Verwacht wordt dat Apple Computer in februari of maart een verbeterde G3-Macintosh met de nieuwe chip presenteert. Apple onthult ook een licht verbeterde versie (8.1) voor zijn nieuwste besturingssysteem, Mac OS 8.
Daarnaast toont hardwarefirma Newer Technology enkele uitbreidingskaarten om de oudere 6100, 7100 en 8100 Power Mac-systemen op te waarderen met de nieuwste Power PC 604- en 604e-processoren. Ook IBM's nog niet onthulde Power PC 750 zou opgenomen worden in deze reeks chipkaarten. Verder demonstreert softwarefabrikant AG Group een verbeterde versie van diens Etherpeek, een applicatie die Ethernet-netwerken en protocollen analyseert. Aladdin Systems toont een nieuwe serie software voor versie acht van het Mac OS.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.