Geheugenchips Siemens en Motorola

Siemens AG en Motorola investeren honderden miljoenen dollars in de bouw van een fabriek in de Duitse deelstaat Dresden. Deze productiefaciliteit gaat geheugenchips produceren en moet tegen het jaar 2003 aan 13.000 mensen werk verschaffen.

De overeenkomst wordt twaalf januari pas onthuld en de twee firma's verstrekken voor die tijd nog geen commentaar.
Woordvoerders van de Duitse overheid noemen de voorgenomen fabriek echter "het grootste project voor geïntegreerde elektronica dat ooit in Europa is ondernomen". De overheid draagt een subsidie van 187 miljoen Duitse marken bij. Een regeringswoordvoerder verklaarde dat dit bedrag "in het niet valt bij de investeringen van Siemens en Motorola". De twee willen met dit gezamenlijke initiatief het hoofd boven water houden in een sector die geplaagd wordt door overcapaciteit en sterke prijsdalingen.
De nog te bouwen fabriek zal geheugenchips afleveren op relatief grote wafelborden, 300 milimeter groot, die daardoor ruim 2,5 keer zoveel microchips kunnen bevatten dan huidige geheugenkaarten. De nu algemeen gebruikte industriestandaard voor de omvang van dergelijke borden is 200 milimeter.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.